Jahia Dev Forum > Eclipse integration...

0 (0 Good)
0 (0 Bad)

Eclipse integration with jahia

by  ahmad_j_alsaqa »  2011/06/07 20:40

Dears ..
when i tried create maven project on eclipse using jahia archytype i got faild create project
quot;Failed to create project. java.lang.NullPointerException

  (ahmad_j_alsaqa)

Number of messages  7
Registration date
0 (0 Good)
0 (0 Bad)

Re: Eclipse integration with jahia

by  pap@commaro.com »  2011/06/07 20:40

Hello,

could you please post the entire stacktrace ?

Thanks and regards,
Benjamin

Benjamin Papez (pap@commaro.com)

Number of messages  220
Registration date
0 (0 Good)
0 (0 Bad)

Re: Eclipse integration with jahia

by  ahmad_j_alsaqa »  2011/06/07 20:40

Dear benjamin ..
before build when i click finish the problem occurred you can see it in the attached img.
best regards
saqqa

  (ahmad_j_alsaqa)

Number of messages  7
Registration date
0 (0 Good)
0 (0 Bad)

Re: Eclipse integration with jahia

by  pap@commaro.com »  2011/06/07 20:40

Hello,

could you please click on the Console tab (at the most right in the bottom panel) and then there will be an icon in the titlebar called quot;Open Console

Benjamin Papez (pap@commaro.com)

Number of messages  220
Registration date
0 (0 Good)
0 (0 Bad)

Re: Eclipse integration with jahia

by  ahmad_j_alsaqa »  2011/06/07 20:40

dear Benjamin ...
i got nothig :)

  (ahmad_j_alsaqa)

Number of messages  7
Registration date
0 (0 Good)
0 (0 Bad)

Re: Eclipse integration with jahia

by  pap@commaro.com »  2011/06/07 20:40

Hello,

thanks for the screenshots. You need to closely follow the instructions [url=http#58;//www

Benjamin Papez (pap@commaro.com)

Number of messages  220
Registration date
0 (0 Good)
0 (0 Bad)

Re: Eclipse integration with jahia

by  jefffournier »  2011/06/07 20:40

Hi,

We have the same problem (nullPointer).

We tried the maven command line and it works. The problem seems to be in the plugin.

Here's the stacktrace and the error message.

[attachment=0:2jr9g7m0]screenshot.gif[/attachment:2jr9g7m0]
  • Re: Eclipse integration with jahia
    2011/06/07 20:40

    jefffournier Hi,<br/><br/>We have the same problem (nullPointer).<br/><br/>We tried the maven command line and it works. The problem seems to be in the plugin.<br/><br/>Here's the stacktrace and the error message.<br/><br/>[attachment=0:2jr9g7m0]<!-- ia0 -->screenshot.gif<!-- ia0 -->[/attachment:2jr9g7m0]

  • Number of messages  2
    Registration date Jun 7, 2011
    0 (0 Good)
    0 (0 Bad)

    Re: Eclipse integration with jahia

    by  pap@commaro.com »  2011/06/07 20:40

    Thanks Jeff for posting the details.

    Actually this seems to be a nasty bug of the M2ECLIPSE plugin and is reported here http://issues.sonatype.org/browse/MNGECLIPSE-2110

    So you either wait until the M2ECLIPSE plugin release 0.10.1 and do the Jahia project creation manually with Maven commands called outside of Eclipse or you step back to the M2Eclipse 0.9.8 version.

    Regards,
    Benjamin

    Benjamin Papez (pap@commaro.com)

    Number of messages  220
    Registration date
    Contact
    Share
    Feedback

    Get in touch

    Whether you are a current user or if you are just evaluating Jahia, we are here to help.

    Contact us

    Share this page